Mišljenja smo da je najvažniji element uspešne konferencije izbor pravih govornika i predavača.

Image
Jasna Miletić
Coming - Computer Engineering / Vodeći inženjer za bezbednost informacionih sistema
Završila osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Odsek za telekomunikacije i informacione tehnologije. Od 2014 sticala radno iskustvo u okviru sistem integratorskih kompanija, a od 2016 zaposlena u Comingu.
Image
Aleksandar Pavlović
Coming - Computer Engineering / Direktora sektora za Infrastrukturne Servise
Završio master studije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za telekomunikacije i informacione tehnologije. U Coming-u se od 2011. godine bavi planiranjem i implementacijom infrastrukturnih rešenja za potrebe savremenih Data Center-a, Cloud Computing-a i zaštite podataka.
Image
Nebojša Ilić
Coming - Computer Engineering / Chief Cloud and Infrastructure Officer
Završio osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Odsek za telekomunikacije i informacione tehnologije. Od 2010. godine zaposlen u kompaniji COMING – Computer Engineering, specijalizujući se za projektovanje i implementaciju rešenja iz oblasti cloud i enterprise IT infrastrukture na VMware platformi.
Image
Milan Vujović
Coming - Computer Engineering / Vodeći mrežni inženjer
Rođen u Zrenjaninu 1988. godine. Završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu na odseku za Telekomunikacije i informacione tehnologije. Od marta 2013. godine zaposlen u kompaniji Coming na poziciji mrežnog inženjera u okviru sektora za IT infrastrukturu. Učestvuje na projektima planiranja i implementacija mrežnih i security rešenja.
Image
Višnja Crnogorac
Coming - Computer Engineering / Legal Officer
Višnja je diplomirani pravnik, u Coming-u angažovana na pravnim poslovima i projektima usaglašavanja poslovanja sa GDPR-om i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Image
Miloš Trajković
Coming - Computer Engineering /Sistem inženjer
Miloš Trajkovic je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, odsek za telekomunikacije i informacione tehnologije.Od 2016 godine radi u kompaniji Coming na poziciji sistem inženjera. Bavi se projektovanjem i implementacijom rešenja iz oblasti IT infrastrukture baziranih na VMware platformi.
Image
Maja Mitrović
Coming - Computer Engineering / Softver inženjer
Maja Mitrović je inženjer elektrotehnike i računarstva. Angažovana je na poziciji softver inženjera u kompaniji COMING – Computer Engineering duže od tri godine. Deo je razvojnog tima COMING-ove kancelarije u Nišu gde se bavi projektovanjem i implementacijom aplikativnih rešenja u različitim tehnologijama kao što su .NET, Android i dr.
Image
Nenad Veličković
Coming - Computer Engineering / Sistem inženjer
Dipl. Inž. Elektrotehnike i računarstva zaposlen u Coming-u od 2015. kao podrška krajnjim korisnicima, radi na poziciji sistem inženjera sa posebnom pažnjom na implementaciju i održavanje Microsoft servisa.
Image
Darko Ivanović
ALEF / Menadžera za razvoj tržišta NetApp portfolia u regionu
Darko Ivanović radi u kompaniji Alef na poziciji menadžera za razvoj tržišta NetApp portfolia za teritorije Srbije, Severne Makedonije, Republike Srpske i Crne Gore. Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa IT infrastrukturnim rešenjima i “cloud” servisima.
Image
Mladen Krivokuća
VMware / Lead Solution Engineer
Mladen Krivokuća radi kao Lead Solution Engineer u kompaniji VMware. Dok je svoju karijeru započeo radeći sa hardware-om, različitim storage i serverskim sistemima, sada je okrenut Software Defined data centrima, mogućnostima koje nove tehnologije donose i na koji način menjaju, tj. transformišu IT, rešavaju probleme i izazove na koje nailazimo u svakodnevici jednog IT sistema. Učestvovao je u brojnim različitim projektima, od jednostavnih pa do najkompleksnijih, za različite korisnike u zemljama regiona.
Image
Slaviša Lečić
SAP / Customer Solution Advisor-a za S/4HANA
Slaviša Lečić ima preko 15 godina radnog iskustva u oblasti SAP informacionih tehnologija. Bogato iskustvo započeo je radom u SAP timu kompanije Carlsberg nakon čega prelazi u kompaniju SAP. Svojim radom i inovativnim razmišljanjem doprineo je u rešavanju poslovnih problema sa kojima se susreću kompanije danas. Od avgusta 2018 godine je na poziciji Customer Solution Advisor-a za S/4HANA -u u SAP-u za regiju Nemacke, Svajcarske, Austrije, Centralno Istocne Evrope i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.
Image
Miljan Komatina
Quantum / Vodja razvojnog tima
Diplomirao je na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu, na smeru za nove računarske tehnologije.
Zaposlen je u Quantum – AutoMARKET-u od 2007. godine gde je prvo radio na poziciji junior, a zatim i senior programera, da bi 2016. bio unapređen na poziciju vođe razvojnog tima na kojoj se i trenutno nalazi.
U kompaniji je zadužen za istraživanje i implementaciju novih tehnologija, kao i za upravljanje razvojem softvera.
Image
Ilija Damnjanović
Coming - Computer Engineering / NAV Tim Lider
Rođen u Aranđelovcu 1984. godine. Diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, odsek Informacioni sistemi i tehnologije. U COMING – Computer Engineering-u zaposlen od 2014. godine na poslovima implementacije i održavanja Microsoft Dynamics Nav-a. Kao deo projektnog tima COMING-a, učestvovao je u velikom broju implementacije, naročito za module finansije, obračun zarada, proces nabavke, odnosno prodaje i marketinga.
Image
Bojan Ivanović
Coming - Computer Engineering / SAP Team Leader
Zaposlen u COMING – Computer Engineering-u od 2010. godine na poslovima implementacije i održavanja ERP rešenja, projektovanju skladišta podataka i sistema za podršku odlučivanju. Učestvovao na različitim projektima implementacija i migracija na nove verzije SAP i Dynamics NAV projekata gde je naročito bio angažovan na modulu proizvodnje i rešavanju problema obračuna proizvodnje.
Image
Nebojša Lončarević
Coming - Computer Engineering / Lead support engineer for information systems
IT podrška drugog nivoa za mnoge klijente, uključen u rešavanje različitih problema u serverskom okruženju.
Dizajniranje i implementacija mrežnih rešenje za mala i srednja preduzeća.
Implementacija  Veeam backup i replication rešenja.
Implementacija  VMware Vcenter i ESXi.
Kordinacija tima IT stručnjaka koji rade u preduzeću i filijali.
Odgovoran za kreiranje IT budžeta i procenu troškova Microsoft NAV rešenja.
Image
Danijel Glišović
Coming - Computer Engineering / Junior developer i CRM konsultant
Završio gimnaziju „Svetozar Marković“ u Nišu, prirodno-matematički smer. Trenutno apsolvent – „Elektronski fakultet“ u Nišu na smeru Računarstvo i informatika.
Prošle godine u martu stupio u radni odnos u COMING-u, na poziciji junior developera.
Image
Bojan Andrejić
Coming - Computer Engineering / Senior Sistem Inženjer
Bojan Andrejić, dipl. inž. elektrotehnike, diplomirao 2009. na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2010. godine zaposlen je u Coming-u kao sistem inženjer gde se bavi projektima implementacije virtuelne infrastrukture, sistema za bekap i rešenja za oporavak od katastrofe. Učestvovao u projektima virtuelizacije u RTS- u, DLHE, AirSerbia i dr.
Image
Dušan Simijonović
Coming - Computer Engineering / Inženjer za aplikativne servise
Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini završio je 2018. godine. Tokom studija boravio na studentskoj razmeni u Poljskoj na Politechnika Lubelska Univerzitetu i Turskoj na Sivas Cumhuriyet Univerzitetu. Trenutno radi kao inženjer za aplikativne servise u Coming Computer Engineering. Učestvovao u implementaciji Microsoft Dynamics NAV-a za više kompanija od kojih su najznačajnije Quantum, Mediana, AT Kostolac i Dexpress. U implementaciji Microsoft Dynamics 365 Business Central-a učestvovao za kompaniju Univerzum.
Image
Nedeljko Kuduz
Coming - Computer Engineering / Tim lider aplikativnih servisa
Tim lider aplikativnih servisa u kompaniji Coming – Computer Engineering. Iskustva u vođenju projekata, implementaciji, podršku poslovnih rešenja kao što su ERP Dynamics Nav, Microsoft CRM, Sharepoint, Poslovno izveštavanje. Iskustva sa bazama podataka SQL Server, aplikacijama i okruženjima kao što su Visual Studio i tehnologije MVC, Web aplikacije, Bootstrap, Jquery, itd.
Image
Andrzej Kowalczyk
RedHat / Senior Solution Architect
Andrzej Kowalczyk working as Senior Solution Architect has many years in the field experience in the application integration, API solutions and containers.
Image
Marija Branković
Coming – Computer Engineering / Softver inzenjer
Marija je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva – smer Računarstvo i informatika. Trenutno je na master studijama na Elektronskom fakultetu u Nišu. Deo je Coming-ovog razvojnog tima od aprila 2019. godine, a bavi se implementacijom aplikativnih rešenja u tehnologijama kao što su .NET, .NET Core i Android. Poseduje iskustvo u radu sa mikroservisima i Dockerom.
Image
Marko Zafirović
Coming – Computer Engineering / Softver inzenjer
Završio gimnaziju „Svetozar Marković“ u Nišu, prirodno-matematički smer, trenutno apsolvent – „Elektronski fakultet“ u Nišu na smeru Računarstvo i informatika. Prošle godine marta meseca se zaposlio u kompaniji COMING – Computer Engineering gde radi na poziciji softver inženjera. Deo je razvojnog tima COMING-ove kancelarije u Nišu gde se bavi projektovanjem i implementacijom aplikativnih rešenja u različitim tehnologijama kao što su .NET, .NET Core, Android i dr.
Image
Igor Grijak
Coming – Computer Engineering / Regionalni direktor
Igor Grijak u Comingu radi na poziciji Regionalni direktor. 25 godina se aktivno bavi IT projektima i poslovima razvoja i implementacije informacionih sistema. Od 2006. godine do danas učestvovao je, na rukovodećim pozicijma, u ugovoranju i realizaciji više od 50 projekata implementacije SAP ERP Sistema u privatnim, javnim, domaćim, regionalnim i multinacionalnim kompanijama. Diplomirao je 1995. godine na Odseku elektrotehnike i računarstva Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na smeru Finansijski menadžment.
Image
GIOVANNI RUBERTO
Rapid 7 / Senior Solutions Architect & Partner Technical Manager
Giovanni Ruberto graduated with Honours in Telecommunications Engineering in Bologna awarded as “Top 10 Eng. Graduate of 2005” and was a Research Fellow at the University of Manchester in Wireless Networks and Statistical Models (IEEE & NEWCOM).
He then joined the High Tech & System Integration task force at Accenture as Analyst and Consultant, and was a Team Lead and Network Security Specialist at Dell SonicWALL.
Later he joined McAfee and Intel Security as Senior Solutions Architect & Partner Product Manager for the EMEA region working with top Tier 1 Operator accounts.
He has always been a security enthusiast with an uncompromising passion for technology and innovation, reasons in 2019 for joining Rapid7.
Image
Boris Bjelošević
Službeni Glasnik / Šef grupe za projektovanje i programiranje
Diplomirani inženjer elektrotehnike (ETF, Beogradu), poslediplomske studije (FON, Beograd), lead auditor za ISO27001. Od februara 2005. godine zaposlen kao šef informatičke službe (sa još dvoje zaposlenih), koja se bavila svim što ima kabl (mreža, telefoni, centrale, serveri, računari, štampači, klima-uređaji, kuvala za kafu). Narednih godina, razvojem informatičke službe izvršena segmentacija na više odeljenja (korisničko-tehnička podrška, sistemski inženjering, projektovanje i programiranje), pa preuzima ulogu šefa odeljenja za projektovanje i programiranje. U okviru preduzeća se bavi analizom i optimizacijom poslovnih procesa, upravljanje projektima implementacije novih i dorade postojećih softverskih rešenja, te koordinacijom sa poslovnim partnerima i spoljnim saradnicima.
Image
doc. dr Miloš Bogdanović
Coming - Computer Engineering / Konsultant, vođa razvojnog tima
Miloš je diplomirani inženjer – računarska tehnika i informatika, Univerzitet u Nišu, Elektronski fakultet u Nišu. Doktor je tehničkih nauka, Univerzitet u Nišu, Elektronski fakultet u Nišu i docent Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Katedra za Računarstvo.

Ima 15 godina iskustva u razvoju softvera, projektovanju i vođstvu implementacije informacionih sistema. Osnovne oblasti – interoperabilnost i integracija informacija, semantika informacija, ontologije, otvoreni podaci, arhitektura informacionih sistema, testiranje i kvalitet softvera, baze podataka. Autor i koautor 56 naučnih radova na nacionalnim i međunarodnim konferencijama, domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama međunarodnih izdavača. Autor i koautor 12 tehničkih rešenja. Učesnik većeg broja domaćih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata. Član IEEE organizacije.

Image
Dušan Petrović
Coming - Computer Engineering / Quality Assurance Engineer/Business Analyst
Rođen u Nišu, 1982. godine, stekao zvanje Inženjera elektrotehnike na Elektronskom fakultetu u Nišu, smer računarska tehnika i informatika. U Coming – Computer Engineering-u zaposlen od 2019. godine na poslovima kontrole kvaliteta softvera, analize poslovanja i poslovnih procesa preduzeća, implementacije i instalacije DMS i FMS sistema i obuke korisnika. Kao deo projektnog tima COMING-a učestvovao u brojnim projektima implementacije DMS i FMS sistema, zatim analize, optimizacije i implementacije poslovnih procesa u okviru DMS i FMS sistema, kao i u projetkovanju i razvoju brojnih modula navedenih sistema.
Image
Strahinja Soskić
COMING-COMPUTER ENGINEERING/ Inženjer Informacione Bezbedonsti
Strahinja Soskić, dipl. Inž. Elektrotehnike, diplomirao 2019. na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2019. godine zaposlen je u Coming-u kao inženjer informacione bezbednosti gde se bavi projektima implementacije i održavanjevanja bezbednosnih rešenja, analizom ranjivosti sistema/aplikacija i tehničkom asistencijom u reviziji informacionih sistema.
Image
Ivana Radičević
Wiener Stadtische osiguranja / Inženjer Informacione bezbednosti
Diplomirala na Elektrotehnickom fakultetu u Beogradu.
Radi u kompaniji Wiener Stadtische osiguranja gde je na poziciji Inzenjera Informacione bezbednosti u okviru odeljenja IT operacije/ sluzbe za IT.
Image
doc. dr Miloš Bogdanović
Coming - Computer Engineering / Konsultant, vođa razvojnog tima
Miloš je diplomirani inženjer – računarska tehnika i informatika, Univerzitet u Nišu, Elektronski fakultet u Nišu. Doktor je tehničkih nauka, Univerzitet u Nišu, Elektronski fakultet u Nišu i docent Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Katedra za Računarstvo.

Ima 15 godina iskustva u razvoju softvera, projektovanju i vođstvu implementacije informacionih sistema. Osnovne oblasti – interoperabilnost i integracija informacija, semantika informacija, ontologije, otvoreni podaci, arhitektura informacionih sistema, testiranje i kvalitet softvera, baze podataka. Autor i koautor 56 naučnih radova na nacionalnim i međunarodnim konferencijama, domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama međunarodnih izdavača. Autor i koautor 12 tehničkih rešenja. Učesnik većeg broja domaćih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata. Član IEEE organizacije.

Image
Dušan Petrović
Coming - Computer Engineering / Quality Assurance Engineer/Business Analyst
Rođen u Nišu, 1982. godine, stekao zvanje Inženjera elektrotehnike na Elektronskom fakultetu u Nišu, smer računarska tehnika i informatika. U Coming – Computer Engineering-u zaposlen od 2019. godine na poslovima kontrole kvaliteta softvera, analize poslovanja i poslovnih procesa preduzeća, implementacije i instalacije DMS i FMS sistema i obuke korisnika. Kao deo projektnog tima COMING-a učestvovao u brojnim projektima implementacije DMS i FMS sistema, zatim analize, optimizacije i implementacije poslovnih procesa u okviru DMS i FMS sistema, kao i u projetkovanju i razvoju brojnih modula navedenih sistema.
Image
Strahinja Soskić
COMING-COMPUTER ENGINEERING/ Inženjer Informacione Bezbedonsti
Strahinja Soskić, dipl. Inž. Elektrotehnike, diplomirao 2019. na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2019. godine zaposlen je u Coming-u kao inženjer informacione bezbednosti gde se bavi projektima implementacije i održavanjevanja bezbednosnih rešenja, analizom ranjivosti sistema/aplikacija i tehničkom asistencijom u reviziji informacionih sistema.