Predavači

Aleksandar Pavlović
Coming - Computer Engineering / Direktora sektora za Infrastrukturne Servise

Završio master studije na Elektrotehnickom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za telekomunikacije i informacione tehnologije. U Coming-u se od 2011. godine bavi planiranjem i implementacijom infrastrukturnih rešenja za potrebe savremenih Data Center-a, Cloud Computing-a i zaštite podataka.

Bojan Andrejić
Coming - Computer Engineering / Senior Sistem Inženjer

Bojan Andrejic, dipl. inž. elektrotehnike, diplomirao 2009. na Elektrotehnickom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2010. godine zaposlen je u Coming-u kao sistem inženjer gde se bavi projektima implementacije virtuelne infrastrukture, sistema za bekap i rešenja za oporavak od katastrofe. Ucestvovao u projektima virtuelizacije u RTS- u, DLHE, AirSerbia i dr.

Ilija Damjanović
Coming - Computer Engineering / NAV Tim Lider

Rođen u Aranđelovcu 1984. godine. Diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, odsek Informacioni sistemi i tehnologije. U COMING – Computer Engineering-u zaposlen od 2014. godine na poslovima implementacije i održavanja Microsoft Dynamics Nav-a. Kao deo projektnog tima COMING-a, ucestvovao je u velikom broju implementacije, narocito za module finansije, obracun zarada, proces nabavke, odnosno prodaje i marketinga.

Nebojiša Ilić
Coming - Computer Engineering / Chief Cloud and Infrastructure Officer

Završio osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, Odsek za telekomunikacije i informacione tehnologije. Od 2010. godine zaposlen u kompaniji COMING – Computer Engineering, gde je trenutno na poziciji direktora sektora za cloud i infrastrukturne servise. DevOps entuzijasta, filozof i praktičar.

Nedeljko Kuduz
Coming - Computer Engineering / Tim lider aplikativnih servisa

Tim lider aplikativnih servisa u kompaniji Coming – Computer Engineering. Iskustva u vodenju projekata, implementaciji, podršku poslovnih rešenja kao što su ERP Dynamics Nav, Microsoft CRM, Sharepoint, Poslovno izveštavanje. Iskustva sa bazama podataka SQL Server, aplikacijama i okruženjima kao što su Visual Studio i tehnologije MVC, Web aplikacije, Bootstrap, Jquery, itd.

Miroslav Kržić
Coming - Computer Engineering / CTO

Dipl. inž. elektrotehnike, diplomirao 1981. na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Preko dvadeset godina radio u Sintelonu/Tarkett-u, Bačka Palanka, na poslovima sistem inženjera i direktora IT. Implementirao brojna rešenja na različitim platformama. Rukovodio projektom implementacija SAP ERP rešenja u Sintelonu/Tarkett-u u Srbiji, Rusiji i drugim zemljama. Od 2007.  radi kao tehnički direktor u Coming-u gde se bavi virtuelnom infrastrukturom i cloud computing-om. Učestvovao u realizaciji projekata poput: RTS Eurosong 2008 – infrastrktura virtuelnih desktopova, Tarkett rešenje za oporavak od katastrofe 2009, Coming cloud computing infrastruktura za krajnje korisnike 2009 pa nadalje i dr. 

Nevena Krunić
COMING - Computer Engineering / Sistem inženjer

Diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu univerziteta u Beogradu, a trenutno završava master studije na istom, na odseku za sistemsko inženjerstvo I radio komunikacije. Od 2016 godine zaposlena je u Comingu na poziciji sistem inženjera.

Roberto Polleto
COMING - Computer Engineering / Sales and Marketing Director

Sales and Marketing Director with broad experience in ICT 
• 10+ years of sales management experience  
• 5+ years of marketing management experience 
• 10+ years of product management 
Proven ability to manage and work in a team. Excellent results in Strategic Planning and Sales. 
Highly skilled manager with deep knowledge of regional ICT market and market needs. 

Zoran Došlić
COMING - Computer Engineering / CEO

Executive Director with broad experience in ICT 
• 20+ years of senior management experience 
• 20+ years of solution sales experience 
• 15+ years of experience in MSD and Cloud services  
Highly skilled manager with deep knowledge of regional market and understanding of Emerging Markets. 
Outside of work, passionate about meeting new people, sharing and exchanging experiences. 

Nemanja Pejić
Veeam

Nemanja is IT professional with more than 10 years of experience in various areas of IT business. In his working life he had the opportunity to perform a variety of functions: from team management, consolidation and virtualization of data centers, to implementation of most complex IT infrastructure solutions.. Nemanja is a Microsoft Certified IT Professional with strong security background. He joined Veeam in May 2019.

Višnja Crnogorac
Coming - Computer Engineering / Legal Officer

Višnja je diplomirani pravnik, u Coming-u angažovana na pravnim poslovima i projektima usaglašavanja poslovanja sa GDPR-om i Zakonom o zaštiti podataka o licnosti.

Nikola Nikolić
Coming - Computer Engineering / inženjer elektrotehnike i računarstva

Nikola Nikolić je inženjer elektrotehnike i računarstva – smer Računarstvo i informatika. Deo je Coming-ovog razvojnog tima od novembra 2017. godine, trenutno na poziciji Lead Software Developer. Bavi se implementacijom aplikativnih rešenja u tehnologijama kao što su .NET, .NET Core pretežno u mikroservisnoj arhitekturi.

Ivan Simonović
COMING - Computer Engineering / Account manager

Ivan Simonović je ekonomista. Završio je Ekonomski fakultet u Nišu. Svoje radno iskustvo u kompaniji COMING - Computer Engineering je počeo 2014. godine na poziciji account menadžera. Danas je odgovoran za odnose sa kompanijama i strateškim partnerima na jugu Srbije. Takođe, vodi tim programera konsultanata u COMING kancelariji u Nišu.

Dino Novak
F5 / Territory Account Manager Adriatics

Dino Novak je Territory Account Manager za Jadranski Region u F5 Networks. Diplomirao je 1996 Menadzment i IT na unevrzitetu i Zgrebu i master na Cotrugli Business School 2009.
Ima bogato tehničko i iskustvo u medandzmentu radeći u velikim lokalnim i svetskim IT kompanijama gradeći IT distribution kanal u Jadranskom regionu poslednjih 18 godina. Njegovo polje ekspertize je networking i bezbednost. U F5 Networks je odgovoran za razvoj i performanse prodajnih kanala.

Marko Živković
Project manager

Marko je diplomirao na master studijama na Elektronskom Fakultetu Univerziteta u Nišu na katedri za telekomunikacije. Nakon studija radi dve godine kao istraživač u oblasti mreža za Telefonica R&D u Madridu. Po povratku u Srbiju na Elektronskom fakultetu preuzima obaveze mrežnog i sistem administratora. Od 2012 do 2020 godine preuzima poziciju direktora JUNIS-, Jedinstvenog Univerzitetsko Naučno Nastavnog Sistema Univerziteta u Nišu i u tom periodu učestvuje u AMRES-u kao član stručnog saveta. Zadnjih 6 godina vodi međunarodne projekte, kao i razvojne projekte. Za potrebe kompanije Coming vodi projekte implementacije i migracije u domenu Mikro servisnih arhitektura.

Ivana Denić
Coming - Computer Engineering

Od 2020.godine zaposlena u COMING CE, trenutno na poziciji Head of customer care. Kroz višegodišnje iskustvo i razne poslovne procese razvila poseban odnos i komunikaciju sa klijentima. Veliku zainteresovanost gaji prema novim tehnologijama i znanjima. U poslednje vreme posebnu pažnju je posvetila outsourcingu IT operacija i monitoringu IT sistema.

Slaviša Lukić
Coming – Computer Engineering

Ja sam Slaviša Lukić, imam 34. godine. Završio sam Saobraćajni fakultet u Doboju, smjer Telekomunikacije. Profesionalnu karijeru sam počeo kao sistem administrator i inženjer mrežnih tehnologija, a već nekoliko godina radim kao SAP Basis consultant, gdje sam radeći na nekoliko projekata održavanja, upgrade-a, instalacije SAP Sistema stekao veliko iskustvo. Hobi mi je fudbal. Oženjen sam, otac tri sina. Porodično sam nastanjen u Banjaluci.

Marina Savić
Radio televizija Vojvodine

Rođena u Novom Sadu 1981. godine, master informatičar, zaposlena u RTV-u na poziciji stručni saradnik za ERP i aplikativni softver. Prethodnih godina radila je na poziciji inženjer za sistemski softver i računarske mreže.

Miloš Bogdanović
Elektroski fakultet u Nišu

Otac dve (svome ocu najdivnije) devojčice od 10 i 6 godina. Docent Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Član IEEE organizacije. Vođa Red Hat akademije na Elektronskom fakultetu u Nišu. 15 godina iskustva u razvoju softvera, projektovanju i vođstvu implementacije informacionih sistema. Osnovne oblasti interesovanja – interoperabilnost i integracija informacija, semantika informacija, ontologije, otvoreni podaci, arhitektura informacionih sistema, testiranje i kvalitet softvera, baze podataka. Autor i koautor više od 60 naučni radova na nacionalnim i međunarodnim konferencijama, domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama međunarodnih izdavača. Autor i koautor 12 tehničkih rešenja. Učesnik većeg broja domaćih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata. 

Marina Konatarević
Coming – Computer Engineering

Osnovne i master studije završila na Pravnom faktultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2013. godine zaposlena u kompaniji Coming – Computer Engineering d.o.o. na poziciji account manager-a. Trenutno posvećena učenju turskog jezika.

Nikola Velčev
Coming – Computer Engineering

Diplomirani ekonomista sa 20 godina iskustva u razvoju softvera (bankarstvo, medicina, ugostiteljstvo...). Pored programiranja, veliko interesovanje mu je oduvek bila robotika, koja mu je bila hobi do prelaska u COMING – Computer Engineering. Trenutno radi na projektu AgAR - Universal agriculture autonomous robot na poziciji Lead Software Engineer.

Prof. dr Milan Banić
Mašinski fakultet u Nišu

Završio je diplomske studije i odbranio doktorsku disertaciju na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Od 2008. godine zapošljen je na na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je trenutno vanredni profesor i upravnik Centra za transfer tehnologija Univerziteta u Nišu. Njegove oblasti interesovanja obuhvataju: industrijski razvoj proizvoda, inovacioni menadžment, robotiku, železnička vozila, tribologiju i kontrolu vibracija Učestvovao je kao član tima ili rukovodilac u realizaciji više od 30 naučnih i stručnih projekata.

Saša Popović
UR brand Manager, Elmed

Saša je rođen 1977. godine u Tuzli. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici.
Njegova poslovna karijera je započela pre 17 godina u kompaniji Coca Cola HBC na poziciji komercijaliste pa do pozicije menadžera ključnih kupaca u Vojvodini. Nakon odlaska iz CC HBC karijeru je nastavio u Naftnoj Industriji Srbije u direkciji maloprodaje na poziciji regionalnog menadžera maloprodaje za Beograd i Vojvodinu. Poslednje dve godine deo je Elmed tima, kompanije iz Temerina koja se bavi industrijskim obeležavanjem, inspekcijom, kontrolom proizvoda i automatizacijom proizvodnih procesa.

Mladen Krivokuća
VMware

Mladen je svoju karijeru započeo kao inženjer fokusiran na hardware, različite storage i serverske sisteme, a danas je okrenut software-u i onome što ovakva rešenje mogu da pruže savremenom Data Centru. Kroz rad sa različitim korisnicima i partnerima u različitim zemljama i projektima, prenosi svoja iskustva vezana za korišćenje Softverski Definisanih Data Centara, šta donose i omogućavaju IT timovima, kao i na koji način prihvatiti promene koje nam donose multi-cloud okruženja i savremene aplikacije koje su večim delom okrenute kontejnerima.

Ivan Stojanović
IT Direktor, Zdravlje AD Leskovac

Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Tokom karijere, počev od tehničkih pozicija do IT menadžerskih rola stekao značajna iskustva u radu sa najvažnijim poslovnim rešenjima i zahtevima regulative u farmaceutskoj industriji.
Poznavanje širokog spektra poslovnih zahteva i važnih IT aspekata poslovnog okruženja izgradio kroz implementaciju IT projekata za brojne poslovne sektore i dugogodišnju saradnju sa poslovnim korisnicima.
Poslednjih godina radio na tranzicionim projektima kompanije, koja su omogućila razumevanje IT uloge u različitim okruženjima, od upravljanja IT službom u korporativnim okvirima do postavljanja osnova i izrade strategija nove IT organizacije u samostalnoj kompaniji.  

Bojan Živančević
Cisco

Preko dvadeset godina u IT industriji na poslovima presales i postsales inženjera. Radio u značajnim srpskim partnerima najvećih vendora kao što su Cisco, Vmware, Microsoft... Trenutno radi u Ciscu na poziciji AppDynamics sales inženjera za centralnu i istočnu Evropu.

Marija Branković
Coming - Computer Engineering / Team Leader

Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva na smeru Računarstvo i informatika na Elektronskom Fakultetu u Nišu. Angažovana je na poziciji softver inženjera u kompaniji COMING – Computer Engineering duže od tri godine, a  bavi se implementacijom i vođenjem razvoja aplikativnih rešenja u tehnologijama kao što su .NET, .NET Core i Android. Osim toga, poseduje i iskustvo u radu sa mikroservisnom arhitekturom i tehnologijama za kontejnerizaciju, kao i sa projektima implementacije i migracije u domenu mikroservisnih arhitektura.

Aleksa Knežević
Coming - Computer Engineering / Systems Engineer

Inzenjer elektrotehnike i racunarstva, angazovan na poziciji sistemskog inzenjera od 2020. godine u Coming - Computer Engineering. Bavi se projektima implementacije virtuelne infrastrukture, kao i automatizacije procesa izmedju operativnih i razvojnih timova.

Luka Živanović
Coming - Computer Engineering

Završio osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smeru za telekomunikacije i informacione tehnologije. U kompaniji COMING – Computer Engineering je zaposlen u okviru Network & Security tima. Bavi se planiranjem i implementacijom mrežnih i bezbednosnih rešenja kao što su NGFW, WAF i različita rešenja za zaštitu podataka. Posebnu pažnju posvećuje razvoju i unapređenju IT rešenja u okviru Coming Security Operation Centra (SOC).

Mane Manevski
Preduzeće za puteve Požarevac

IT Administrator u Preduzeću za puteve Požarevac d.o.o. zaposlen od 2013. godine na poslovima rukovodioca IT službe.
Neka od implementiranih rešenja su  optičko mrežno okruženje, firewall, storage, VPN udaljenih punktova, domen, wifi 6, kontrola asfaltne baze i drugi.
Kao deo tima za implementaciju PZP Požarevac d.o.o. bio je zamenik vođe projekta.

Slobodan Đorđević
Coming - Computer Engineering / Senior ERP Consultant

Slobodan Đorđević je IT Inženjer. U COMING – Computer Engineering-u zaposlen od 2018. godine na poslovima implementacije i održavanja ERP rešenja kao što su SAP, Microsoft Dynamics NAV, Microsoft CRM i Sharepoint. Kao deo projektnog tima COMING-a, učestvovao je u velikom broju implementacija, za module procesa HR-a, nabavke i prodaje.

Dušan Petrović
Coming - Computer Engineering / Quality Assurance Team Leader/Project Manager

Rođen u Nišu, 1982. godine, stekao zvanje Inženjera elektrotehnike na Elektronskom fakultetu u Nišu, smer računarska tehnika i informatika. U Coming – Computer Engineering-u zaposlen od 2019. godine, gde trenutno radi na poslovima vođenja projekata razvoja softverskih rešenja i upravljanja timom za kontrolu kvaliteta softvera i korisničku podršku. Kao deo projektnog tima COMING-a učestvovao u brojnim projektima analize, razvoja i implementacije softverskih rešenja u oblasti podrške poslovanju.

Ivan Štrbac
Security Engineer / Adriatics CheckPoint

Skoro deceniju u oblasti IT security-a sa brojnim, uspješno realizovanim, projektima. Prethodno iskustvo na poziciji security engineer-a i security team leader-a u regionalno prisutnoj sistem integratorskoj kompaniji. Brojni certifikati iz oblasti IT security-a među kojima izdvajamo CheckPoint CCSA/CCSE/CCSM te Comptia Security+ i EC-Council CEH.